איך לשכנע את כל הדיירים לשפץ את הבניין?

יסודות 77 כאן לשירותכם

למידע נוסף, הצעות מחיר או כל עניין אחר אנו מזמינים אתכם ליצור איתנו קשר:

או התקשרו עכשיו
תוכן עניינים

בניינים מסוכנים חייבים לעבור שיפוץ, על-מנת שאפשר יהיה להמשיך לגור בהם. במצב כזה השאלה שבכותרת בכלל לא רלוונטית, אבל יש הרבה מאוד מקרים שבהם לחלק מהדיירים ברור לגמרי שהגיע הזמן לחדש את הבניין אבל יש גם שכנים שמהססים או אפילו מתנגדים לרעיון. הפער מייצר קונפליקט בלתי נמנע, ועלול לגרום לתסכול של ממש אצל אלה שרוצים לשפר את איכות החיים שלהם באמצעות שדרוג הבניין. כאן בעמוד תמצאו המלצות שיעזרו לכם לשכנע את המתלבטים וגם את המתנגדים.

מיפוי הלבטים וההתנגדויות

באופן עקרוני יש שני סוגים של התלבטויות והתנגדויות לשיפוץ בניינים משותפים: הסוג הראשון הוא הכספי: העלות של שיפוץ חיצוני לבניין היא בדרך כלל 30,000-60,000 לכל דירה, ואמנם ערך הנכס עולה בהתאם, וכמובן איכות החיים משתפרת, אבל לא כל אחד מוכן להשקיע סכום כזה. הוספת מעלית לבניין ישן תעלה החל מ-150,000 ש"ח, ובמקרה כזה הדיירים בקומות התחתונות עשויים לחשוב שמדובר בהוצאה לא משתלמת.

גורם נוסף להיסוסים ולפסילת רעיון השיפוץ הוא הפגיעה בשגרה במהלך העבודות. השיפוץ נמשך לפחות מספר שבועות ולפעמים גם כמה חודשים, בהתאם להיקף הפרויקט. בנוסף, עלולים להיגרם עיכובים עקב מציאות ביטחונית מורכבת או קושי למצוא עובדים, כך שהשיבוש של השגרה הרגילה עלול להיות משמעותי.

מהו הרוב הדרוש כדי לשפץ בניין משותף?

יש שני סוגים של שיפוצים בבניינים משותפים, ולכל אחד מהם נדרש רוב אחר: סוג אחד הוא שיפוץ שנועד לשמר את הבניין במצב תקין, ובמקרה כזה מספיק רוב רגיל. הסוג השני הוא שיפוץ שהמטרה שלו הוא להשביח את הנכס, למשל באמצעות חיפוי מחדש של החזית, או אפילו הוספת מעלית וממ"דים בדירות, ובמצב כזה יש צורך ברוב של 75%.

חשוב להדגיש שהמשתתפים בהצבעה הם לא הדיירים בפועל, אלא בעלי ובעלות הדירות. כמו כן אם התקבלה החלטה, גם אם ברוב צנוע, כל בעלי הדירות מחויבים להשתתף בעלות הפרויקט.

מיפוי בעלי הדירות ה"בעייתיים"

כשעולה הרעיון של שיפוץ, כדאי להבין מאיזה סוג הוא, ואז לבחון את יחסי הכוחות בבניין. השלב הבא הוא עריכת רשימה של כל המהססים והמתנגדים.

שימו לב: גם אם מסתמן רוב מספיק, אבל קטן, כדאי לפעול כדי לשכנע את המהססים וגם לרכך התנגדויות – כדי שלא תהיו מופתעים לרעה בהצבעה. לפעמים גם בעל דירה אחד שמתנגד בתקיפות עלול להניע אחרים להצטרף להצבעה נגד, והשיפוץ לא יוכל לצאת לפועל.

מענה אפקטיבי לכל חשש

שיפוץ לבניין משותף מעורר כאמור חששות טבעיים ומובנים. כשמכינים מענה אפקטיבי לכל חשש כזה, אפשר לשכנע את המהססים ואפילו חלק מהמתנגדים. המענה הנכון לבעיית המחיר כולל 3 מרכיבים: קודם כל, זוהי השקעה לטווח ארוך, וזו הדרך הנכונה להסתכל על התשלום. שנית, ניתן לפרוס את ההוצאה למספר רב של תשלומים, כך שהיא לא תורגש בבת אחת. המרכיב השלישי הוא התמורה – גם שיפור באיכות החיים וגם עלייה בערך הנכס.

המענה הנכון לבעיית הפגיעה בשגרה היא הצגת קבלנים אמינים, מיומנים ומנוסים. מי שכבר השלימו בהצלחה ובזמן קצר שיפוצים דומים, יכולים להציג תוכניות יעילות שיקצרו את משך העבודות למינימום ההכרחי. עוד מרכיב במענה הזה הוא התחייבות חוזית לפיצויים במקרה של חריגה משמעותית מלוחות הזמנים המובטחים.

לשתף את כל בעלי הדירות בתהליך

המלצה נוספת שמסייעת למנוע את טרפוד הפרויקט היא לשתף את כל בעלי הדירות בתהליך. כמובן שכל החלטה – עצם היציאה לפרויקט, בחירת קבלן, קביעת תוכנית השיפוץ הספציפית – מתקבלת באסיפת דיירים, אבל עוד קודם לכן רצוי להקפיד על שקיפות מוחלטת ובפרט לשתף את המהססים והמתלבטים. כשבעל דירה מרגיש שהוא חלק מהתהליך, ושלדעה שלו יש משקל משמעותי, הוא הופך למחויב ולכן יתמוך בשיפוץ.

המאמר באדיבות המשפצים בישראל – כל סוגי השיפוצים במקום אחד

שתפו את המאמר:

מאמרים נוספים:

לפני שאתם יוצאים!

מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!