עלות שיפוץ בניין משותף

יסודות 77 כאן לשירותכם

למידע נוסף, הצעות מחיר או כל עניין אחר אנו מזמינים אתכם ליצור איתנו קשר:

או התקשרו עכשיו
תוכן עניינים

מעוניינים לשפץ את הבניין? לשפר את החזית שלו? לשקם את עמודי הבטון? להוסיף מעלית, מרפסת או ממד? כל שיפוץ כזה יכול לשדרג את איכות החיים שלכם באופן משמעותי ואף להעלות את ערך הדיירות בבניין. לשם כך ריכזנו לכם את המידע הנחוץ בנושא עלות שיפוץ בניין משותף.

עלות שיפוץ בניין משותף

מתי יש צורך בשיפוץ בניין?

הצורך בשיפוץ בניין משותף עולה מכמה סיבות שונות כמו הרצון להפוך את חזית הבניין לאסתטית יותר, הצורך בשיקום של עמודי הבטון ואיטום סדקים במבנה, הרצון להוסיף ממ"ד או מרפסת לדירות ועוד. שיפוץ של בניין הוא תהליך דינמי שמשתנה מבניין לבניין בהתאם לכמות התיקונים הנדרשים. התהליך יכול לנוע מתיקונים קטנים ועד לשיפוץ מלא של המבנה. לכן, שיפוץ בניין משותף חיצוני מחיר משתנה ממקרה למקרה.

אפשרויות השיפוץ

יש מספר אפשרויות מרכזיות לשיפוץ בניין-

  • שיפוץ חזית המבנה- תהליך הכולל מספר פעולות שמטרתן לשפץ ולשדרג את חזית הבניין. במסגרת התהליך ניתן לתקן את הליקויים השונים כולל איטום סדקים על מנת להבטיח יציבות וכמובן שיפוץ אסתטי לרבות צביעה או חיפוי של חזית הבניין.
  • שיקום וחיזוק הבניין- אחת הסיבות המרכזיות שמובילות לשיפוץ בניין משותף היא חיזוק המבנה למניעת קריסה שלו. בישראל יש מבנים רבים שנבנו לפני שנים רבות ונמצאים בסכנת קריסה. במצב כזה יש צורך בשיקום וחיזוק המבנה לרבות חיזוק עמודי הבטון.
  • תיקונים שונים- ישנם מקרים בהם יש צורך בתיקונים ספציפיים כמו איטום הקירות והגג, צביעה, תיקון מדרגות וריצוף של החללים המשותפים וכדומה.
  • השבחת הנכס- ניתן לבצע תהליך של השבחת הנכס שכולל שיפוץ של הלובי או חדר המדרגות ועוד פעולות שמטרתן להעלות את ערך הנכסים במבנה.
  • הוספת מעלית- בבניינים ישנים בהם אין מעלית ניתן לבחור בשיפוץ שמטרתו הוספת מעלית לבניין. מדובר בתהליך שמצריך בדיקת יציבות של המבנה.
  • הוספת ממד- המצב המורכב במדינה מוביל אנשים רבים להוסיף באופן עצמאי ממד לדירות במבנים ישנים. המדינה שרוצה לעודד את התהליך מעניקה הקלות שונות בכל הנוגע להוספת ממד לבניין משותף.
  • הוספת מרפסת- במקרים רבים אנשים שמשפצים את הבניין מעוניינים גם בהוספת מרפסת לכל דירה.

סוג השיפוץ

עלות שיפוץ בניין משותף היא אינה חד משמעית והיא משתנה בהתאם לסוג השיפוץ והצרכים המיוחדים אשר עולים בכל מקרה. כאשר מדובר בשיפוץ קוסמטי בלבד שכולל צביעת חזית הבניין ואיטום סדקים, המחיר יהיה נמוך יותר לעומת שיפוץ שכולל שיקום וחיזוק של עמודי הבטון. לכן, לפני שבודקים שיפוץ בניין משותף חיצוני מחיר חשוב להבין מה הצורך של השיפוץ ומה התקציב שלכם. המחיר עשוי להשתנות בעקבות החלפת מערכות גדולות כמו מערכות מים, חשמל, דודים וביוב. חשוב להתייעץ עם מומחים וקבלני שיפוצים לפני התחלת הפרויקט כדי להעריך את הצורך הספציפי ואת המחיר הנחוץ.

מה ישפיע על המחיר?

כפי שציינו, עלות שיפוץ בניין משותף תשתנה בעקבות סוג השיפוץ הנדרש. בנוסף לכך יש גורמים נוספים שישפיעו על המחיר כמו קבלן השיפוצים המבצע את העבודה, ניסיון, רמת המקצועיות שלו, התמחות החברה ועוד. בנוסף, המחיר יושפע גם בעקבות מורכבות הפרויקט וההיקף שלו. ככל שהתיקונים הנדרשים יהיו מורכבים יותר כך המחיר יהיה גבוה יותר. שימו לב שאם תבחרו גם בשיפוץ חיצוני וגם בשיפוץ פנימי תהיה לכך השפעה על המחיר. חשוב להבין שככל שהניסיון של הקבלן והרקע שלו עשיר יותר כך הוא יוכל לספק שירות מקצועי יותר.

מחירון שיפוץ בניין משותף

כפי שניתן להבין מהאמור לעיל, עלות שיפוץ בניין משותף אינה חד משמעית והיא משתנה בהתאם למגוון רחב של גורמים שונים. לפניכם מחירון שיפוץ בניין משותף שיציג את ממוצע המחירים לשיפוץ בניין משותף בהתאם לגורמים שציינו.

 

סוג השיפוץ מחיר הסבר
שיפוץ מעטפת הבניין 400-520 ש"ח למ"ר מדובר בשיפוץ אסתטי בעיקר בו ניתן לצבוע את חזית הבניין ולתקן סדקים.
שיקום עמודי בטון 1,200-1,800 ש"ח מ"ר השיקום כולל סיתות של עמודי הבטון, ניקוי של הברזל החלוד, מריחת חומר מונע קורוזיה וטיוח על ידי בטון. יש לשים לב שניתן גם לבחור בעיבוי עמודי בטון אשר נחשב לתהליך יקר יותר שכן הוא כולל חפירה, קידוח ועיגון של ברזל חדש.
הוספת מעלית 180,000-300,000 ש"ח בבניינים בהם אין מעלית ניתן לבחור בתהליך של הוספת מעלית. המחיר ישתנה בהתאם למורכבות התהליך.
הוספת מרפסת 5,000-7,000 ש"ח למ"ר המחיר ישתנה בהתאם לגורמים כמו מורכבות הבניה, סוג המרפסת, גודל המרפסת ואביזרים שונים שתוסיפו. באופן ממוצע המחיר למרפסת בגודל של 12 מ"ר ינוע סביב 60,000 ש"ח.
הוספת ממ"ד 100,000-120,000 ש"ח המחיר ישתנה בהתאם לגודל הממד, גודל החלונות, סוג הדלתות, מערכת הסינון, קבלת היתר בניה, תכנון אדריכלי ותכנון קונסטרוקטיבי. הבניה כוללת קדיחות ויציקת יסודות.
שיקום תקרות בטון 1,500-2,500 ש"ח למ"ר השיקום כולל- סיתות התקרה עד חשיפת הברזל, מריחה של חומר איטום וטיוח.
החלפת ריצוף 350-400 ש"ח למ"ר המחיר הוא עבור אריחים סטנדרטיים כולל פירוק הריצוף הקודם.

האם יש אפשרויות מימון?

במידה שאתם מעוניינים בשיפוץ בניין משותף, חשוב לדעת שיש לכם מספר אפשרויות מימון. בכדי לגייס מימון יש צורך בכינוס אספת דיירים על מנת לבחור את העדיפות ואת התקציב הנדרש. אפשרויות המימון כוללות תשלום בשיטת תשלומים, הלוואות מגופים מסחריים, משכנתא או מימון ממשלתי.

  • תשלומים- התשלומים מתבצעים לפי התקדמות העבודה. יעיל במצב בו רוצים לוודא שכל העבודות מתבצעות כהלכה.
  • הלוואות מגופים מסחריים- בנקים או חברות חוץ בנקאיות.
  • משכנתא- כיום ניתן לקבל משכנתא עבור שיפוץ בניינים תוך תשלום של 35% מערך הנכס.
  • מימון ממשלתי- אפשרות מימון כגון הלוואות ממשלתיות של עד 35 אלף שקלים מהעיריות וממועצות אזוריות, ללא ריביות וללא הצמדה.

 

השאלה על עלות שיפוץ בניין משותף היא שאלה שמופנית רבות למומחים שלנו, כל הזמן. אין זה דבר מוזר, שכן ישראל התברכה במאות אלפי בניינים משותפים, כאשר ההערכה היא שלמעלה מ-60 אחוז מהם הם בניינים ישנים, כאלו שנבנו לפני אמצע שנות ה-80 וסביר להניח שמצבם הפיזי והאסתטי אינו שפיר, כך שבהחלט שיפוץ שלהם הוא במקום ונדרש. הסיבה הנוספת מדוע שאלות על עלות שיפוץ בניין משותף מגיעות למומחים שלנו, היא רצונם של אותם דיירי הבניינים הללו לחזק, לשדרג ולשפץ את הבניינים הללו – מרצונם החופשי. התחום עצמו נקרא חידוש ושיקום מבנים והוא מגיע כצורך מכמה סיבות.

סיבות שיקום ושיפוץ בניינים

הסיבה הראשונה ואולי המהותית ביותר הנוגעת לשיפוץ בניינים נוגעת לעניין הבטיחותי. בניין ישן יכול להיות במצב פיזי לא טוב. וכשאנחנו אומרים "מצב פיזי" אנחנו לא מדברים על קילוף קטן בקיר אלא על נזקים אמיתיים ומשמעותיים שנגרמו לבניין מסיבות שונות ועלולות לפגוע ביציבותו של הבניין. הפגיעות יכולות להיות כתוצאה מפגעי הזמן, בלאי טבעי של החומר, נזקי מים, רטיבות ולחות וכן נזקי מזג אוויר ואפילו פגיעות פיזיות או תנודות וחללים שנוצרו בקרקע. כל אלו יכולים להביא לפגיעה בשלד המבנה- הקונסטרוקציה המחזיקה את כלל הבניין, ערעור היסודות, התפוררות חלקים קריטיים או פגיעה בהם, למשל באמצעות חלודה וקורוזיה בברזל וכד'.

בין אם המצב קריטי ומחייב התערבות דחופה ובין אם אנחנו עוד לא שם אבל רוצים להימנע מנזקים גדולים יותר בהמשך, הרי שיהיה נכון לבצע שיקום וחיזוק למבנה ועל הדרך גם לשדרג אותו. כמובן שכאשר אנו עוסקים בשאלת על מחיר לשיפוץ בניין משותף, ישנם כמה דרגות להוצאה. מחיר שיקום של תחומי יסוד, שונה מחידוש של צבע חיצוני. אולם כאמור, יש המנצלים את המצב בו הם נדרשו לבצע שיפוץ הכרחי כדי לערוך שדרוג משמעותי של כל הצד האסתטי בבניין.

עלות שיפוץ בניין משותף מטעמי נראות

החשיבות של שיפוץ אסתטי גם היא רבה. כאשר אנחנו גרים בבניין בעל מראה ישן ומוזנח ובלתי מזמין, יש השפעה לא נעימה על הדיירים עצמם. לאף אחד לא נעים לגור בבית לא יפה או מוזנח. לא רק לדיירים עצמם אלא לאנשים שאולי ירצו לבוא לגור בו בעתיד, משמע לרכוש דירה בבניין. כאשר אנחנו מדברים על עלות שיפוץ לבניין משותף אנחנו חייבים להסתכל לטווח רחוק. אומנם נכון שעלות שיפוץ כוללת של בניין יכולה להגיע גם לעשרות אלפי שקלים למשפחה אבל צריך לזכור גם את הרווח שינבע מכך.

על פי הערכות של מומחי נדל"ן, שיקום ושדרוג בניין, מביא לעליית ערך של בערך 15 אחוז מערך הדירה. אם משדרגים את הבניין גם באמצעות הוספת מרפסות תלויות או אפילו בניית ממ"ד או הוספת מעלית, הרי שערך הדירה יקפוץ עוד יותר, אפילו עד 25% מערכה המקורי. מדובר במאות אלפי שקלים (במידה ודירה שווה 2.5 מיליון ₪, העלייה תהיה למעלה מחצי מיליון ₪) שמהווים זינוק במחיר ולכן עלות שיפוץ בניין משותף הופכת להוצאה כלכלית ומשתלמת מאוד.

החלטה על סמך עלות שיפוץ לבניין משותף

ההחלטה על שדרוג ושיפוץ הבניין חייבת להתקבל ידי הדיירים עצמם, באמצעות ישיבות דיירים מסודרות ותקנון הבניין. למעט במקרים של בניינים ישנים ומוזנחים, שמעבר למפגע האסתטי יש משמעות בטיחותית בשל הליקויים שהתגלו ודורשים שיקום. במצב כזה, הועד יכול לקל החלטה בעצמו וגם דייר אחד יכול לכפות שיפוץ. לעיתים גם הרשות המקומית, באמצעות המהנדסים שלה יכולה להוציא לבניין "צו מבנה מסוכן" ולדרוש את קיום השיקום והחיזוק של המבנה. במקרים כאלו לרוב השיפוץ ייכנס תחת פרויקט התחדשות עירונית – תמ"א 38 ואז עלות שיפוץ בניין משותף לא תיפול בכלל על הדיירים אלא על היזם, שישופה לבסוף על ידי הוספת דירות אותן יוכל למכור.

קבלת החלטה משותפת על שיפוץ בניין אינה דבר פשוט, והיא חייבת להתקבל על פי לפחות 75% מהדיירים (למעט מקרים מיוחדים בהם יש צורך מהותי יותר שאז אחוז ההסכמה יעמוד על 50% ומעלה). ברוב המקרים הסיבות העיקריות לסירוב של דיירים לשיפוץ הוא סביב נושא עלות שיפוץ לבניין משותף. לא לכולם יש את היכולת להשתתף או שהמחלוקת היא על היקף השדרוג. במקרה כזה הכי נכון להסביר למתנגדים את הרווח הכלכלי העצום שייווצר להם כתוצאה מהשיפוץ, שלידו עלות שיפוץ בניין משותף, שכנראה מאוד מעיקה עלינו כעת -תראה מגוחכת. בנוסף, חשוב להסביר למתנגדים כי בסופו של דבר, אם הרוב יכריע בעד השיפוץ, הם לא יוכלו לעצור את הפרויקט בנסיבות משפטיות והם גם לא יוכלו להימנע מלשלם את חלקם, למרות שהתנגדו בהצבעה וזאת על פי החלטות בית משפט ותקדימי עבר.

מקרים מיוחדים

לפעמים, עלות שיפוץ בניין משותף יכולה לכלול גם שיפוץ שלא הוסכם או נצרך ולכן הוא לא מחייב את הכלל. דוגמאות לכך יכולות להיות משני הכיוונים. אם החלטנו על צביעה מחדש של החזית, הרי שאם נרצה לעשות חיפוי מיוחד ומאוד יקר, יכול דייר מסוים להתנגד מתוך אמירה כי הסכים לשיפוץ, אך באופן זול יותר. מקרה בקצה השני הוא מקרה בו למשל נרצה להוסיף ממ"ד – מרחב מוגן דירתי. עלות שיפוץ בניין משותף במקרה זה תהיה גבוהה יחסית וכאמור, לא כל הדיירים חייבים להשתתף ואי אפשר לכפות עליהם. אבל חובה להסביר על היתרון העצום שיתווסף להם בדמות בטחון אישי אמיתי וכן כי ככל שיותר דיירים יצטרפו, עלות שיפוץ בניין משותף בפן הכללי אותי תגדל את המחיר אבל המחיר ליחידה אחת של דירה- יירד. הסיבה היא כי בפרויקטים בהיקפים גדולים יותר, המחיר נוטה להיות יותר נוח מצד הקבלן המעוניין מאוד לקבל את העבודה המאפשרת לו מיצוי של יכולותיו באתר אחד.

שתפו את המאמר:

מאמרים נוספים:

מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!