בעבר, בבניית בניינים חדשים, ברוב תוכניות הבנייה לא היו כוללים גם בניית מרפסות. אך בשנים האחרונות כמעט לא נראה בניינים חדשים שנבנים בלי מרפסת. הסיבה לכך היא שבניית מרפסת משדרגת את ערך הדירה, מעלה את איכות החיים, מגדילה את שטח הדירה ומאפשרת להנות מחלק נוסף ולנצל אותו למגוון שימושים שונים. מה זה אומר? המאמר הבא הוא בשבילכם.
בניית מרפסות בבניינים או בניית מרפסות בבניין משותף מאפשרת לכם לשדרג את הדירה שלכם ולשפר את איכות החיים שלכם. אם אתם מעוניינים בכך, מדובר בפתרון המתאים עבורכם. על ידי הוספה של מרפסות ניתן להנות ממגוון יתרונות שונים. קודם כל במידה שתחליטו לבנות מרפסת תוכלו להרחיב את מרחב המגורים ולהשתמש במרפסת למגוון שימושים שונים כמו כמקום לישיבה, פינה לאירוח או כשטח אחסון נוסף.
בנוסף לכך, בניית מרפסת עשויה להעלות את ערך הדירה שלכם בצורה משמעותית. למשל, אם הדירה שלכם שווה 2 מיליון שקלים, הוספת מרפסת עשויה להגדיל את ערך הדירה בכ-10% או אפילו 20%, תלוי במקום ובשוק הנדל"ן. זאת אומרת שבניית מרפסת עשויה לסייע לכם להשיג תשואה גבוהה יותר על ההשקעה שלכם בדירה.
במידה שאתם מעוניינים בבניית מרפסות בבניין שלכם, תוכלו לבחור בין שני סוגי מרפסות עיקריים. חשוב להבין שהבחירה בסוג המרפסת המתאים תתבצע גם בהתאם להעדפה של דיירי הבניין אך גם בהתאם לתנאי השטח, למורכבות הבנייה, לחוזק המבנה, למשקל שהמבנה מסוגל לשאת ועוד. בסופו של דבר מי שיבחר את שיטת הבנייה העדיפה יהיה מהנדס בניין או קונסטרוקטור שיבחנו את תנאי השטח ויחליטו מה סוג המרפסת המתאים ביותר.
מרפסת זו היא מרפסת שנבנית בשיטת בנייה המכונה בנייה רטובה. מדובר בשיטת בנייה ותיקה יותר אשר כוללת העמסת משקל כבד יותר על הבניין. בנייתה כוללת יציקת בטון, שימוש במלט ומוטות ברזל. כל מרפסת תומכת במרפסת הממוקמת מעליה ונתמכת במרפסת הממוקמת מתחתיה. שיטת בנייה זו דורשת זמן רב יותר ויכולה לגרום לפגיעה בסביבה הקרובה לבניין. בדרך כלל יהיה צורך בהקמת פיגומים.
מרפסת זו היא מרפסת שנבנית בשיטת הבנייה המכונה בנייה יבשה. מדובר בשיטת בנייה מתקדמת יותר אשר כוללת העמסת משקל קל יותר על הבניין. התכנון והבנייה מתבצעים במפעלים וכוללים קורות פלדה הניתנים לחיבור ותלייה על הקירות החיצוניים של הבניין. מרפסות תלויות גמישות ונחשבות לבטיחותיות ויציבות. בנוסף, הבנייה יבשה מאפשרת חיסכון בזמן ולא מפריעה לדיירים. עם זאת, מרפסות תלויות יקרות יותר ממרפסות עמודים ולכן אינן תמיד הבחירה של כולם.
כדאי לקחת בחשבון כי הוספה של מרפסות מחייבת עמידה בכמה חוקים שונים, אשר אחד מהם קשור לגודל המרפסת המותר לבנייה. על פי חוק המרפסות, הגודל המותר למרפסת הוא עד 12 מטרים רבועים. כדאי לציין שגודל המרפסת המותר אינו תלוי בשטח הדירה או המרחב הפנוי בו תוכלו לבנות את המרפסת. בכמה מקרים, יש התאמות שונות שיכולות לאפשר לכם לבנות מרפסת בגודל של עד 10 אחוזים משטח הדירה, או עד 14 מטרים רבועים- הגדול מביניהם. עם זאת, כדי להבטיח התאמה מלאה לתקנים ולחוקי המקום, כדאי לבדוק עם הרשות המקומית לפני התחלת הבנייה. ישנם מקרים נדירים בהם תוכלו לקבל אישור לבניית מרפסת בגודל שחורג מהמותר בחוק, אך כדאי לקחת בחשבון כי זה לא מובטח.
בדרך כלל בניית מרפסות מתבצעת בבתים משותפים. בתים משותפים הם בתים בהם מספר דיירים שותפים לאותו מבנה. כאשר דייר בבית משותף רוצה להוסיף מרפסת לדירתו, יהיה צורך בקבלת הסכמתם של לפחות 75% מהדיירים בבניין. לעתים קרובות, דיירי הבניין יסכימו לתהליך ויהיו שמחים להנות גם הם ממרפסת חדשה. אך, ישנם מקרים בהם דיירים מסרבים להוספת מרפסות עקב חששות כלכליים, פגיעה בשגרת החיים או כל חשש אחר. כאשר יש דיירים סרבנים, צריך לדעת להתמודד איתם בצורה נכונה בלי שהדבר יוביל לסכסוכים קשים. יש לקחת בחשבון שכאשר דיירים מסרבים העלויות יכולות לגדול.
לכן, כדי להגדיל את הסיכוי לקבל הסכמה מדיירי הבניין להוספה של מרפסות, מומלץ לכנס לישיבת דיירים ולהציג את כל הפרטים החשובים, כולל העלויות הצפויות ומשך הבנייה הצפוי. חשוב גם לעדכן את הדיירים הסרבנים על המצב והעלויות הגבוהות שיכולות להיות במידה שהם ירצו להוסיף מרפסת בהמשך. כדי לנהל את התהליך בצורה יעילה, מומלץ להקים ועד מרפסות שיהיה אחראי על גביית תשלומים וייצוג הדיירים מול בעלי המקצוע. שימו לב שיש חברות מקצועיות שמסייעות בקבלת אישור מדיירי הבניין. במקרים מסוימים קבלן מרפסות אף יגיע לישיבת הדיירים כדי להסביר את התהליך בצורה מעמיקה וברורה.
על מנת להתחיל בתהליך בניית מרפסות, יש צורך לקבל היתר בנייה על ידי משרד הרישוי או הוועדות המקומיות לתכנון ובנייה. ההיתר מאפשר לכם לבנות מבנים חדשים או לבצע שינויים במבנים קיימים. מדובר במסמך פורמלי, שאליו מצורפות תוכנית הבנייה, מפות מדידה ואישורים שונים מכלל הגופים. בניית מרפסת כוללת שינוי חיצוני מהותי לבניין ולכן היא מחייבת קבלת היתר בנייה מתאים. כל היתר בנייה שתקבלו יהיה בתוקף לשלוש שנים, ואם לא תסיימו את תהליך הבנייה בזמן זה, תוכלו לבקש הארכה להיתר הבנייה. אם הבקשה תאושר, תוכלו לקבל עוד שלוש שנים נוספות עד לתום תהליך הבנייה. במקרה הצורך, ניתן גם לבקש הארכה נוספת של שלוש שנים, כך שסך הכל תהיה לרשותכם עד תשע שנים לסיים את הבנייה. שימו לב שבשביל להתחיל בתהליך קבלת היתר בנייה, יהיה עליכם לקבל את הסכמת 75% מהדיירים. על מנת לקבל היתר בנייה יש לפנות לוועדה המקומית ברשות העירונית ולהגיש לה את תכניות הבניה הצפויות מפורטות. מדובר בתהליך שיכול לקחת מספר חודשים ולעתים אף שנה או יותר.
אחד הדברים החשובים בהוספת מרפסות הוא לבחור חברה איכותית שתנהל את תהליך הבנייה. חשוב לבחור בחברה מקצועית, מנוסה ומיומנת שמעסיקה אנשי מקצוע מעולים. הבחירה בחברה מתאימה תסייע לכם לחסוך זמן ומאמץ כיוון שהתהליך כולל בירוקרטיות ופרוצדורות שונות. חברה מקצועית תדאג לכל השלבים של בניית מרפסות, כולל קבלת אישורים מהשכנים והוצאת היתר בנייה, תכנון הנדסי ועיצובי, וביצוע העבודה עצמה. כך תהנו ממרפסות איכותיות, יציבות ובטיחותיות. כמו כן, חברה איכותית תספק לכם רמת ביצוע מעולה ותעמיד בצרכים השונים שלכם.
כאשר מדובר על בניית מרפסת, לא ניתן לספק תשובה מדויקת לשאלה כמה זה יעלה, משום שהמחיר משתנה בהתאם למספר קריטריונים שונים. אחד הגורמים המשפיעים על המחיר הוא סוג הבנייה, כגון בחירת מרפסת על עמודים או מרפסת תלויה, שישפיע על העלות. למרות שהשיטה הזולה יותר עשויה להיות משתלמת יותר ברגע הנוכחי, חשוב לקחת בחשבון פרמטרים נוספים שישפיעו על העלות לטווח הארוך ויספקו את הצרכים הנדרשים.
גורם נוסף שישפיע על המחיר הוא מורכבות הפרויקט וההיקף שלו. למשל, בנייה של מספר מרפסות עשויה להוריד את העלות למרפסת אחת, ולאפשר לדיירים לשלם פחות. יש לקחת בחשבון גם את מגוון האלמנטים והאביזרים המשמשים בבניית המרפסת, כגון חומרי הבנייה והמעקה, כל אחד יכול להשפיע על המחיר. רק לאחר שנתכנן את הפרטים הנדרשים ניתן לקבל הצעת מחיר רלוונטית.
למידע נוסף, הצעות מחיר או כל עניין אחר אנו מזמינים אתכם ליצור איתנו קשר:
אנחנו זמינים גם בוואטסאפ